stig till 040

040 är en webbyrå som verkligen gillar webb

Vi utvecklar webblösningar. Det kan vara sajter, produktpresentationer, bokningssystem eller specifika webbapplikationer. Vi är bra på att rekommendera tekniska lösningar, ge de bästa alternativen på kniviga problem, ta fram användarvänlig och intuitiv webbdesign och att utveckla smart och hållbart. Vi tänker alltid lite extra på dig som ska administrera webbplatsen och ser till så att det CMS vi väljer blir användarvänlig.

Så här jobbar vi

Vi kan driva ett webbprojekt från start till slut, eller vara delaktiga i vissa delar. Vi utgår från vad vi vill uppnå och hittar en lösning efter behov. 

Första steget är alltid att vara överens om vad som ska göras. Vi analyserar tillsammans behoven, sätter informationsstrukturen och definierar vad som behövs.

Nästa steg är att arbeta fram hur det ska göras. Hur ska det se ut? Hur ska det fungera? Vi arbetar gärna i open source-lösningar som Drupal och WordPress. Men ibland behövs unika lösningar, och då hittar vi rätt lösning för det som behövs.

Sedan är det bara att bygga. Vi tar hand om allt från att se till att lösningen är responsiv, att koden är SEO-optimerad, att presentationen är tillgänglighetsanpassad, att rätt data hämtas in från externa system, att saker skickas in dit de ska... och så vidare.

Och till sist följer vi upp det hela. En av de fina sakerna med webben är att man snabbt märker vad som fungerar bra respektive mindre bra. Vi jobbar kontinuerligt med uppföljning och vidareutveckling med många av våra kunder och lär oss hela tiden massor av detta. Kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av i generella termer. 

Flera kunder jobbar vi också både långsiktigt och löpande med, allt för att hela tiden hålla deras lösningar i framkant och anpassa och vidareutveckla efter behov och efterfrågan. Det är ett bra sätt att jobba på, och vi är glada och ödmjuka över all kunskap och insikt vi får genom våra kunder och deras processer på det sättet.

Vi gillar att jobba tillsammans

Vi jobbar med väldigt olika projekt, och det är vi är glada för. Det ger oss en bred erfarenhet och också möjlighet att kunna genomföra flera projekt samtidigt. Det kan vara stora eller små projekt, projekt som ska gå supersnabbt eller som sträcker sig över längre tid, projekt som vi driver från början till slut, eller projekt där vi bara är med i vissa delar.

Vi jobbar direkt mot kunden eller tillsammans med t ex reklambyråer, kommunikationsbyråer eller designbyråer, och har egentligen inga preferenser för hur upplägget kan ut. (Fast vi kan säga att vi tror oss vara prestigelösa och lätta att jobba med).

För att kunna göra ännu fler och större webblösningar sitter vi tillsammans med våra kollegor på våra systerbolag Odd Hill och On A Wednesday Afternoon, och vi har flera gemensamma kunder och projekt. Tillsammans kan vi ge våra kunder en större flexibilitet och större möjligheter att växa med sina webblösningar efterhand som behoven växer. Vi är en personlig och ganska liten webbyrå, men med kunskapen och erfarenheten från ett trettiotal personer i samma hus (som för övrigt är ett av Malmös coolaste hus). Helt i linje med en öppen utveckling.

Kunskap är makt

Kunskap, utveckling och att bygga framtidssäkert och hållbart är väldigt viktigt för oss, och vi lägger mycket tid på att hela tiden lära oss nya saker och bli bättre på vad vi gör.

Vill du veta mer om hur vi tänker?

Mer kul fakta

Vi har tillsammans runt 80 års erfarenhet av webbutveckling (vi började naturligtvis i branschen när vi var väldigt unga). Vi har funnits som bolag sedan 1:a januari 2006, vissa av oss har jobbat ihop ända sedan 2003 och någon av oss har jobbat med webb i mer än tjugo år.

Gissa vilka?

Bra att veta

I september 2010 blev vi AA-ratade av Soliditet. Vi är alltså "ett väletablerat och välskött företag, med andra ord en pålitlig affärspartner". Det visste vi väl. Och våra kunder också.

Så fungerar kreditbetyg (extern länk)

Det finns inga avstånd på webben

Vi jobbar med kunder i hela Sverige: Lycksele, Stockholm, Göteborg och Malmö. Och Köpenhamn. Fast det är ju nästan Malmö. Förresten, vi har även kunder i USA och jobbar med byråer och kreatörer i Singapore.

Kolla in vad vi gjort

Hur det är att jobba på 040

Vi är ett gäng som tycker att det är viktigt både att utvecklas och att ha kul på jobbet. Vi kompletterar ofta varandra med våra olika bakgrunder och erfarenheter och vi stöttar alltid varandra. Vi vill gärna bli några till lika fantastiska människor.

Jobba hos oss