Jobba hos oss

040 har funnits som bolag sedan 2006, men flera av oss har jobbat med webb längre än så. Vi har världens roligaste jobb. Varje vecka får vi lära oss nya saker och se till att förbättra vardagen för våra kunder. Vi är faktiskt också hela tiden med och driver den digitala utvecklingen i stort framåt - och så här i backspegeln har det hänt en hel del sedan vi började. Och det fortsätter att hända.

En vanlig måndag

Vi gillar måndagsmorgnar nästan lika mycket som fredagseftermiddagar. Vi börjar varje vecka med gemensam frukost och går sedan igenom veckan. Vi hanterar hela tiden både större projekt och mindre löpande supportärenden (som vi brukar ta hand om på våra "ninja-dagar", ett bra koncept om vi får säga det själv). Vi jobbar alltid i team, och för varje projekt finns minst en projektledare, en tekniskt ansvarig och en webbdesigner som är ansvariga. 

Vi gillar att jobba tillsammans, både i våra egna team, och med våra kunder och samarbetspartners. Genom många olika infallsvinklar kan man ofta hitta de bästa lösningarna. För att kunna utveckla den bästa webbsajten för till exempel en helhetsleverantör av idrottslösningar behöver vi veta hur målgrupperna ser ut och vilka behov de har. Ibland stämmer det överens med företagets mål, och ibland inte. Då måste vi tänka till gemensamt för att hitta den lösning som ger bäst värde, både för vår kund och för deras kunder. Att sedan få vara med och följa upp resultatet och hela tiden se till att förbättra det är väldigt inspirerande och lärorikt.

Vi vill att man ska trivas på jobbet

Vi tycker att det är viktigt att man får vara med och sätta sina egna utvecklingsmål, och att man ska kunna testa på olika saker.  När man jobbar med oss får man tid för egen utveckling (både i projekt, i egna experiment och i t ex seminarier och utbildningar). Vi tycker att det är viktigt att ha en bra balans i livet och försöker alltid se till att det fungerar med livspusslet. Det kan hjälpa mycket att kunna flytta runt sina arbetstider eller att jobba hemifrån eller från en annan plats ibland.

Lika viktigt är det att få bra återkoppling på vad man gör och att alltid kunna fråga någon om hjälp eller råd. Då brukar man växa som individ och blir mer kreativ och initiativrik - och det gillar både vi och våra kunder. Cirkeln sluts när man själv ger återkoppling till sina kollegor och kunder och delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. Och så fortsätter kretsloppet.

Vi hjälper gärna nya webbutvecklare

Därför är den kommande generationen webbutvecklare viktig för oss - både genom att vi kan bidra till hur deras utbildning och praktik ser ut och genom att få input, idéer och feedback från nya perspektiv. Vi engagerar oss som representanter för arbetslivet på Teknikhögskolan i Malmö, och det händer att vi gör gästföreläsningar på olika utbildningar inom vårt område.

Praktik hos oss

Vi får många förfrågningar om praktikplats, från många olika studenter på många olika utbildningar. Eftersom vi är fokuserade på utveckling och produktion har vi mest att erbjuda de studenter som utbildar sig och vill lära sig mer om just webbutveckling. För att få ut det mesta av sin praktik tror vi att det är bra om man är insatt i både frontend och backend och gärna har jobbat i WordPress och Drupal tidigare.

En praktikant hos oss får också alltid en god insyn i de övergripande arbetsprocesserna, och får delta i såväl specifikationsarbete, tidsuppskattningar, kundmöten, produktion och uppföljning.

Intresserad?

Vi är alltid intresserade av människor som gillar webbutveckling lika mycket som vi, och som hela tiden vill utvecklas. Även om vi inte alltid har några konkreta planer på att anställa fler eller ta in någon praktikant  vill vi alltid gärna veta vem du är. Maila oss!

stig till jobb

 

Webbutvecklare sökes

Vi är alltid intresserade av en driven webbutvecklare med kunskaper inom framför allt PHP och JavaScript till vårt team. Kan det vara du eller någon du känner?

Läs mer och hör av dig

Fortfarande osäker?

Kontakta någon av oss för att boka en fika så berättar vi gärna mer.

Vi på 040